Anasayfa / Umre Rehberi / Umre Sıkça Sorulan Sorular

Umre Sıkça Sorulan Sorular

1) İhramı ne zaman giyeceğim?

Cevap : Direkt Cidde’ye giden gruplar, mikat mahalline havada iken girildiğinden dolayı, Türkiye’deki hava limanında giyilir. Medine-iMünevvere’ye giden gruplar için ise Mekke-i Mükerreme’ye transfer olmadan önce otelde giyilir.

2) Umre ziyareti için belirli bir zaman var mıdır?

Cevap : Hac günleri haricinde Suudi Arabistan Konsolosluğunun umre vizesi verdiği dönemlerde umre ziyareti yapılabilir.

3) Umreye gitmeden önce seminer yapıyor musunuz ?

Cevap: Evet yapılmakta. Belirlenen merkezlerde maddi ve manevi hazırlık ve bilgilendirme seminerleri yapılmaktadır.

4) Ne kadar zemzem getirebiliriz?

Cevap : Hava yolları şirketlerinde 5 lt zemzem taşıma hakkınız bulunmaktadır. Erener turizm olarak 5 lt zemzem hediyemiz vardır. Bunun dışında zemzem almak isteyen Umreci ve Hacılarımıza ücret mukabilinde yardımcı olmaktayız.

5) Satın almış olduğum umre tur paketinde nasıl bir hizmet alacağım?

Cevap : Satın aldığınız tur paketinde alacağınız hizmetler ;Umre öncesi seminer ,Hediyelik eşyalar, uçak bileti, otel konaklama, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, kapsamlı Hisar sağlık sigortası, transferler, rehberlik hizmeti, ziyaretler , 3 ve 4. Umreler, hava alanı hizmetleri ve İç hat bağlantılı gelen umreci ve hacılarımıza Suudi Arabistan uçuşlarına 6 saatten fazla ise konaklama hizmeti de vermekteyiz.

6) Umreye giderken yanıma ne tür kıyafetler almalıyım?

Cevap : Suudi Arabistan sıcak iklime sahip olduğundan yazlık olarak pamuklu,keten,sade ve bol kıyafetler alabilirsiniz ancak Medine-i Münevvere biraz serin olacağından hırka almayıda ihmal etmeyiniz.

7) Yabancı pasaportumla umreye gidebilir miyim?

Cevap : Çin ve Doğu Türkistan pasaportlarına umre vizesi verilmiyor. Diğer pasaportlar için,konsolosluk yönetmeliğinin dönem içinde değişmesinden dolayı,konsolosluğa sorularak cevap verebiliriz.

8) Bireysel umreye gidebilir miyim?

Cevap: Herhangi bir acenteye kayıt yaptırmadan gidilemez. Suudi Arabistan Baş Konsolosluğu bireysel başvurulara vize vermemektedir.

9) Diyaliz, Alzheimer hastası ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kişiler umreye gidebilir mi?

Cevap: Hekimlerinden onay aldıktan sonra gidebilirler, Fakat yanlarında refakatçisi olması lazım. Suudi Arabistan’da rutin tedaviler için kurulmuş sağlık merkezleri bulunmaktadır. Hacı ve umreciler bu hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirler.

10) Umreye gidene Hac’da farz olur mu ?

Cevap: Umre nafile bir ibadet olup hac farz olmasına sebebiyet vermez.

11) Suudi Arabistan’da rutin kullandığım ilacımı temin edebilir miyim?

Cevap: Suudi Arabistan’da her marka ilaç olmayabilir. Ancak muadili olan ilaçlar almanız gerekir. Seyahat boyunca gerekli olacak ilaç miktarını yanınıza mutlaka alınız.

12) Bebekler için pasaport gerekir mi ?

Cevap: Her birey gibi bebeklere de pasaport ve vize uygulaması gerekmektedir.

13) Pasaport süremin bitmesine en az kaç ay kala umre vizesi alabilirim?

Cevap: Umre dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir.

14) Almış olduğum hurmaları kargo ile gönderebilir miyim?

Cevap: Evet. PTT ile anlaşmalı Diyanet kargo ile gönderebilirsiniz.

15) Kara yolu ile umre ziyareti yapabilir miyim?

Cevap: Güvenlik zafiyetinden dolayı Suudi Arabistan Krallığı kara yolu ile umre ziyaretine gidilmesini engellemiştir.

16) Uçuşlarda bagaj hakkı ne kadardır?

Cevap: Uçuşlarda bagaj hakkı 30kg’dır.El bagaj hakkı 8 kg’dır.

About admin

Benzer Konu

KÂBE-İ MUAZZAMA’DAKİ ZİYARET EDİLECEK YERLER

Mü’­min­le­rin kıb­le­si Kâ­be-i Mu­az­za­ma, Ce­nâb-ı Hakk’ın Kur’ân-ı Ke­rîm’de: “…Sec­de et ve yak­laş!” (el-Alak, 19) buy­ru­ğu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.